DAS wall

DAS wall

DAS Plink Ploynk Project

 

DAS Wall var de første større fællesprojekt jeg var med til at lave på DAS. Musikhjemmegrupperne var meget splittede og meget lidt aktive da jeg startede, så jeg foreslog at slå pjalterne sammen og lave en stor samlet musikfremlæggelse som inkluderede begge grupper.

 

Jeg havde endnu ikke min egen musikhjemmegruppe med var konsulent på Morten og Michaels grupper. Året før havde jeg lavet et 14-dages forløb i Mortens hjemmegruppe som afslutning på hjemmegruppeåret, og der havde vi taget mange sværdslag om dedikation og glæden ved at lave et større projekt som også skulle være vellykket. Deres forståelse var at alting skulle styres af lyst og selvstyring, men den triste sandhed var at de ikke stryrede noget som helst og bare havde et tårnhøjt fravær.

 

Det var ikke lykkeligt, men der var fremtid i skidtet, hvilket jeg tror alle var klar over, uden de dog sagde noget rosende eller positivt af den grund. Jeg tror sammenlagt jeg har fået ros af 10 mennesker over de 6 år jeg lavede storforestilliger med musik på DAS.

 

De rutter ikke med rosen på det sted, men hvad jeg ruttede med var mine evner som politiker, voldsmand, diktator og røvsparker. Det var ikke for de finere fornemmelser, for på dette tidlige tidspunkt var der stadig en overvejende del af eleverne der så det som deres ret at lave ingenting, meget lidt eller doodelysquat. Det var ikke nemt at komme i gang, det var ikke nemt at blive ved og det var ikke nemt at stoppe igen på det rigtige tidspunkt. Det havde ikke noget med dygtighed at gøre, det var mere et spørgsmål om at se livet som en lang selvstyret fest. Ønsker om dialog kunne man som voksen stikke op hvor peberet gror.

 

Der er dog højdepunkter som er værd at lytte til disse adskillige år efter. Og talent. Men der er også erindringen om en elevgruppe der sjældent kom til timerne, ikke lavede dagens gerning og havde alle de rigtige argumenter hvorfor det skulle være sådan. Stressregulering gennem fortrængning.

 

Jeg øvede med en af grupperne og miksede, indspillede forestillingen og prøvede generelt at forstå hvordan mangel på ægte engagement kan være så lokkende for helt ungen mennesker. Hvorfor er øl vigtigt?