DAS lovecats

DAS Lovecats

The Cure / Depeche Mode, anyone?

 

DAS Lovecats blev til som en sammensmeltning af de to musikhjemmegrupper blandet sammen til 3 bands. Dette var et forsøg på at lave noget alle kunne gå med på samtidig med at dygtige 'spillere' blev blandet med mindre dygtige så alle kunne opleve at få et godt resultat. Og godt resultat var at spille 3 koncerter efter at have øvet i 14 dage.

 

Det lyder måske som meget rimeligt, men de to musikhjemmegrupper havde meget blandet indhold af elever. Nogle var rene stjerner på deres felt mens andre dårligt havde rørt et instrument før. Samtidig var skolen endt i en urolig fred mellem lærere og elever hvor det var OK at gå i skolen så længe man ikke blev udfordret for meget. Det var ikke godt for nogen, så da muligheden bød sig for at få kvalitet, hårdt arbejde og dedikation mod et fælles mål til at spille sammen måtte jeg gribe den.

 

Det havde klart sin effekt. Grænsen for hvad man kunne forvente af hinanden skød i vejret og følelsen af total sejr efter meget vellykkede koncerter og lidt senere CD'er viste at på DAS kunne man andet end at ryge has'.

 

Det var ikke kun rart. Der var en så indgroet modvilje mod at vise noget, mod at stå frem og mod at stræbe mod noget der ikke lige kunne afbrydes når man mistede lysten. Der var sikkert også for meget rygeri af pudsige urter i visse dele af elevgruppen, men da jeg aldrig selv har gjort det i sindsudvidende kemi har jeg ikke næse for tilstanden, kun en fornemmelse for den spegede stemning den efterlader.

 

Jeg var idémand, primus motor på at skubbe projektet frem og, arrangerede musik for min gruppe på 10, lavede lyd, dirigerede og indspillede CD og film. Jeg havde sangerne hjemme for at indsynge renere vokaler indover de rå bandspor. CD miksede jeg i mit stærkt udvidede hjemmestudie og koncertfilmen kom til live nogle uger after samme sted.