DAS bowie

DAS Bowie

David Bowie, 3 bands, 14 dage

 

DAS Bowie 'We Could Be Heroes' bestod af 3 bands der øvede hver for sig med hver sit sanganlæg, trommesæt og hvad dertil hører. Det var mit første logistiske mareridt, for hvordan går man fra ingen instrumenter til at have nok til at underholde 35 elever - samtidig?

 

Det var ikke den rene fryd. Der var konflikter og konkurrence og min gruppe nåede både flere sange end de andre og var nødt til at klare sig selv oftere når jeg måtte ned til Morten eller Michael for at klare teknik, mikrofoner og det løse.

 

Efter 14 dage havde vi en forestilling, en video og en CD, alt sammen nået mens vi gjorde klar til at spille for publikum i kælderkantinen-cum-rockklub. Der var præstationer af høj kvalitet og de sædvanlige slackere der skulle trækkes op af bjerget. Men der opstod hurtigt en følelse af at man ikke kunne lade de andre i stikken, og da vi kom til indspilningsdagen og kort efter koncerterne var der meget få der turde svigte fællesskabet og ikke yde maksimalt.

 

Jeg stod nu for al sammenhængskraft i musikprojektet og definerede metode og mål, i nogen grad med eleverne, men altid kun de aktive. I min diktaturstat er der metiokrati.

 

Disse events kunne kun lade sig gøre fordi en 14-15 stykker virkelig gik til stålet. Uden dem var der ikke noget skelet, uden dem var der ikke nogen ånd og uden dem ikke det nødvendige gruppepres til at få de sagtmodige og slackeragtige syre-rygere til at backe op.