TBwNH 2016

The Band with No Horse

Vi laver filmmusik til film der ikke er indspillet endnu.

 

2015 er året hvor Schwineristerne har 10-års jubilæum som ren improvisation. Det er hårdere end det lyder. For det første skal alle være på et rimeligt teknisk niveau før det giver mening at improvisere.

 

Det næste er udgangspunktet. Jazz bruger fraser og citeret materiale fra den fælles arv. Folkemusik bruger melodik og tematik fra kendt og veltrådt repertoire. Det er de færreste der improviserer hele tiden. De fleste improviserer for at bryde de kendte strukturer. Vi improviserer.

 

Vi improviserer hele tiden. Der er intet aftalt. Man når vi går i gang er der selvfølgelig delte værdier (til dels) og delt kulturstof fra musik, film og TV som gør at vi kan udvikle et fælles sprog. Vores hoveder mødes under heldige omstændigheder på scenen hos U2, i en underseedet blaxploitation-film eller i de hellige timer før solen står op over bjergene. Vi ved det ikke før vi går i gang. Vi ved det ikke når vi går i gang. Men vi ved det nogle gange når vi har været i gang et stykke tid.

 

Vi laver filmmusiktil den indre skærm. Proto-kolle har flere gange lånt musik fra Flow Power til at understrege stemninger i deres film eller billeder, f.eks. i roadmovien 'proto-kolle opgiver det hele'