Still B

Se video fra vores 1992 turné i Irland og optagelser fra det staslige fjernsyn RTE

Still B

Irsk-dansk symfonisk etno-folk med to geniale sangskrivere

 

Jeg vil for evigt være Dave Hennessy og Jan Olsen (Ian Oisin?) teknemmelige for at lukke mig og de andre i Still B family ind i musikken som stadig virker som om den kunne springe ud af kassettebåndet og angribe den nærmeste Guinness eller folkedanser.

 

At spille i Still B var som at være med i noget rigtig stort, Det virkede i nogle få år som om vi havde nøglen til himmerrummet, eller i det mindste til scenerummet. Når det hele virkede og de mange ugentlige øvetimer var bag os kunne vi sparke døren ind til ekstasen og overtage Olympen. Move over, Demeter, there's a new kid in town.

 

Vi tjente ikke nogen penge så vi spillede for Lasse Hellner (Lasse og Mathilde, The Baronets) da han kom hjem fra USA med en plade indspillet med den legendariske sanger og producer Daniel Lanois. Vi kunne ikke så godt hedde StillB i den sammenhæng, så vi tof lange skæg og waders på og blev til Turkey Williams Backing Band. Det var en ganske solid backing. Vi var til tider 8 på scenen med percussion og saxofon. Der var også mange gæster på scenen altid.

 

At leve i Still B var straks sværere. Spændinger i bandet medførte mange dramatiske fyringer, hvilket i sig selv var desorienterende. Der var altid hårrejsende spændinger i øvelokalet og der blev råbt en del. Med min familiebaggrund var det som at blive ristet over usagte ild, men jeg var ikke alene om at have knuder i maven over det høje konfliktniveau. Det er svært at rumme mange neuroser i et øvelokale, men det kan lade sig gøre et stykke tid.

 

På et tidspunkt gik det ikke længere. Bandet gik fra at være et ass-kikkin' liveband til at være et orkester (vi var på sine tidspunkter mere end 8 på scenen) i tiden. Dave drømte om en mere nutidig lyd, og det er jo svært at argumentere mod. Han skrev mange af sangene. Men jeg synes vores fælles styrke blev udvandet. Efter halvandet år kastede jeg trommestikkerne i ringen.