Musikalsk CV

Musikalsk CV

trommeslager - sanger - komponist - lydmontage

proto/kolle - ødelandet (2014-15)

 

ødelandet er et lydværk i 7 dele som hver er optaget en vinteraften i 2015-15 i et lånt sommerhus. Alle lyde er fra sommerhuset eller dets nære omgivelser.Der er kun brugt effekter der forvrænger eller modulerer lydene. Dermed bliver hele værket en lang lytten til stilheden og den rungende fornemmelse man får af at høre sin egen stemme i et tomt og slukket sommerhus.

 

Værket forsøger at kortlægge de psykiske effekter af forladthed og finde de bortkastede negativer fra det levede liv som nu er udslukt af mørket og hvis anden halvdel er rykket til den ordinære bolig.

fFLOWR POWRr (2014-15)

 

Tidligere Band with no namE - nu i sin 11. sæson

proto/kolle - bunker by numbers (2013-14)

 

Hvem husker ikke 50'ernes romantiske film 'Soldaterkammerater' om at være i trøjen med Ove Sprogø og Dirck Passer? Nationalromantik i en voldelig indpakning, selv om vi aldrig så de folkekære skuespilere på slagmarken, stikkende lange bajonetter i utilfredse russere.

 

proto-kolle frygter det værste. Det er tid til at tage handskerne af og sikre vores nation, der på skræmmende vis er gledet fra de åbenlyse værdier i soldaterlivet til en udansk sump af slaphed.proto-kolle tager derfor bladet fra munden for at fortælle hvad der sker i de dybe kældre under Danmark. proto-kolle vil i adskillige tableauer vise den danske undergrund som den virkelig er. 'bunker by numbers' er et værk om nummerering af det allerhemmeligste, en slags matematisk dekodning af et geografisk fænomen

Band with no namE (2013-14)

 

Tidligere Schwineristerne - nu i sin 10. sæson

DAS Blues Sisters - Under the Gunn (2012-13)

 

DASmusik Jacobs musikhjemmegruppe spiller musik af Blues Brothers. Årets hold er meget broget sammensat. Flere kan ikke spille eller har ikke interesse i musik. Hvorfor de har fået adgang til musikhjemmegruppen må guderne vide. De gør hvad de kan, men det er svært at balancere en gruppe med flere dygtige guitarister mod en næsten fascinerende mangel på kundskaber i keyboard- og klavergruppen.

 

Vi leverer en god koncert og et godt show, men det kommer aldrig til at lyde...godt. Med de forhåndennværende søm er det et rent mirakel, dog hjulpet på vej af at nogle kun mimer deres stemmer og andre slet ikke gør forsøg på at se ud til at spille.

proto/kolle - the mall (2012-13)

 

De ligger der - spredt rundt i landskabet - mastodonter af forbrugerkultur, lavet til ureflekteret shopping i megalomantisk målestok, forstærket af koncepter og strategier. Som strandede hvaler om natten, overladt til mørkets ubarmhjertige afsøgen. Når man går tæt på er de alle hæslige, inde under bannere og tilbudsskilte hviler grå beton. Overfladens løfter om leg og lidenskab med hele familien brat bragt til ende af virkelighedens dystopiske æstetik.

 

Hermed kom vi frem til vores bedst researchede emne indtil nu. I nattemørket er alle storcentre grå. De fleste bygninger har et eget liv. Besøg en skole efter lukketid, og du kan fornemme lege der stoppede kun få timer før, og som tages op igen i morgen. Besøg en kirke om aftenen, og du oplever storheden også mellem begivenheder. The signal is as meaningfull as the noise. Besøg et storcenter efter lukketid og du mærker absolut intet. Et monument for tomhed. Det kan rives ned i morgen uden nogen opdager det.

proto/kolle udstiller i Toldboden, Kerteminde (2012)

 

proto-kolle har bevæget sig rundt i mørket omkring Kerteminde og har fundet vækkelse. Det ligger i mulmet mellem bygderne. Det snurrer i kroppen før mødet med Jomfruen og det evige lys. vi byder velkommen til genfødelses-værket: ’GLORIE’: i et forsøg på at afdække kilden til det nordfynske frisind og livsmod, drager vi på en dunkel pilgrimsfærd for at finde signaler der ellers drukner i dagslysets baggrundsstråling.

 

I en afsøgen af det nordfynske natlandskab dokumenteres en ubevidst søgen efter svar, udført i lyset og luften efter mørkets frembrud. Det resulterer i en række ikonografiske opstillinger med psykogeografisk afsæt: Det står ikke klart hvilke forudgående hændelser der har sat dette i værk.

Schwineristerne (tidligere Schwinedrengene) (2012-13)

 

Det er lidt af en kunstart at spille i et orkester der ikke har et eneste nummer på repertoiret. Spørgsmålet opstår igen og igen: "Hvad skal vi nu gøre?". Nu er vi selvfølgelig ikke helt uden mål og retning, vi har en 'stil', omend den spænder vidt og ikke er karakteriseret ved at have en egentlig afgrænsning. Men et symfoniorkester er vi i al fald ikke; dertil er tre musikere for lidt. Og vi har ikke noget sort tøj.

 

Vores 7. sæson (hvoraf halvdelen allerede er gået) har taget os tilbage i den sofistikerede jazz-funk fusion, iblandet stærke stænk af 70'er synthezisere, spillet på guitar. Sættene har været vildere, syrederde og, til tider, punkerede end vi før har turdet underkaste os. Lyt i disse økonomiske krisetider til de eneste der har afkast 2011-12

proto/kolle vækkelse (november 2011)

 

Efter vores første turs afdækken af det fynske undersind var det tid at finde svar.

 

Vi søgte, og vi fandt.Vi så, og der blev os vist.

 

Denne gang var der ingen hygge. Der er ikke tid til kaffe og æblekage når man søger det højeste. Der er kun at åbne sig for altets under og stille sig til rådighed, klar til vækkelse.

 

På en tur der bragte os nattens engle, de forladtes kors, den kristede kirke, koldjomfruen, brændende busk og rødtilbedelse så vi Nordfyn som kun den sande søgende kan opleve.

proto/kolle glorie (oktober 2011)

 

Vi (proto-kolle) har en udstilling på Toldboden i Kerteminde i januar 2012. For at have noget unikt at fortælle nordfynboerne om deres land tog vi på art-skovtur den første weekend i oktober 2011.

 

Efter mørkets frembrud er der mørkt på Nordfyn. Men det tillader os at se det usete, som siver ud af undergrunden og blander sig med drømmetågerne i de fynske senge. Vi var forfærdede over at se så meget underbevidst materiale ligge og flyde rundt om natten, og det fik os til at overveje om ikke al den fynske hygge og blød gærdej i virkeligheden dækker over noget afartet, måske endda ent-artet?

 

Vores undersøgelser afdækkede utvivlsomt en kilde af psykisk energi som det står os uklart hvorfra kommer. Vi må dybere ned i stoffet.

DAS Wunderbars (marts 2011)

 

Jeg stod i spidsen for 40 teenagere der alle havde brændende ambitioner om at spille Stevie Wonder. Deraf DAS Wunderbars - Stevie on the Rocks. For 5. år i træk begav Den Alternative Skoles Musikafdeling sig ud hvor den ikke burde kunne bunde. Stevie Wonder er på intet tidspunkt nem at fortolke. Rytmikken er krævende, basgangene lynhurtige og mange af de svære riffs er næsten lige så vigtige for nummeret som melodien. Læg dertil kravet om at eleverne skal gøre musikken til deres egen, og man har en opskrift på et potentielt musikalsk togsammenstød.

I stedet blev det et damptromlende musikalsk fremstød, og i et kort sekund på firmamentet var vi alle blinde, sorte og meget funky. Jeg synes vi kan være Stevie bekendt, eller også kan Stevie være os bekendt. I sidste ende fortolkede eleverne sangene på en måde der gjorde godt, helt derind hvor Wunderbar bor. Numrene var lange, svære og med en besætning der tæller 2 trommeslagere, 2 bassister, 12 guitarister, 4 keyboardspillere, 2 saxofonister, 3 percussionister og 9 sangere på samme tid. Det burde det gå helt galt.

proto-kolle opgiver det hele (marts 2011)

 

Der er absolut ikke noget galt med at have det sjovt. Der er heller ikke noget galt med at være kunstnerisk og underholdende. Men for proto-kolle er det slut med at forsøge. Der er et udtryk der hedder gammel og træt. Der er et udtryk der hedder at være udbrændt. Vi er ingen af delene. Vi opgiver frivilligt tanken om at være trendy, slanke, med på noderne, underholdende, kunstneriske og i alle ordets henseender, 'på'.

 

Fra januar til marts 2011 kørte vi rundt i min Saab 9-3 og var ingen af delene. Vi havde givet op. Ikke på nogen tvær måde, bare den opgivelse man nødvendigvis føler før man gør noget som helst af betydning. Hvis det skulle komme over én. 'proto-kolle opgiver det hele' er en bustur til jeg-løse. En psykogeografisk zen-ikkeøvelse i nonattachment. En roadmovie for bistandsklienter, kunsthadere og folk fra Rødovre. Grib et bagsæde når proto-kolle opgiver det hele.