Imaginære Positioner

Imaginære Positioner

Bue Nordström og proto-kolle

 

Bue Nordström indtalte foråret 2002 fire digt suiter. Jeg lavede musik til dem og senere indtalte han tre mere som jeg også lavede musik til.

 

Det var en meget ensom proces hvor Bue kom, altid i følge med vores fælles ven Lars som chaperone, kom i nogle ganske få timer af gangen, 2 gange i alt. Den samlede tid vi brugte på hans indtalinger var i alt lidt under 20 minutter første gang og lidt over 20 minutter anden gang. Resten var op til mig og mine fornemmelser, ind imellem hjulpet godt af Lars, der kom og lagde ører til forskellige dele af processen. Jeg arbejdede ud fra et nyt princip, det var nemlig svært for mig at acceptere Bues oplæsning, jeg kunne ikke holde ud at lytte til det særlig lang tid ad gangen uden at få akut søvnapnø. Derfor blev det til en lang, kærlig kamp for at forstå manden, forstå hans kryptiske digte og hans uinteresserede stemme der læste digte op som en maskinstation.

 

OG DET LYKKEDES! Jeg er glad og stolt over at sige at oversættelsesarbejdet blev kronet med held. I dag er mange af hans vendinger og sproglige billeder blevet en del af min, om ikke hverdag så dog i alle fald, udvidede sprogsfære.

 

Vi har drømt om at kunne tage Imaginære Positioner ud live, men det er ikke så let som det kunne lyde. Men vi har drømt nogle specialbyggede samplingstrigger platforme op der dybest set er strygebrædder med midi triggere. Hør Imaginære Positioner

 

Vi har 45 minutters lyrik / ethno-electronica. På CD fra svensk lyrik forlag Bokbandet.